eMed COVID-19 - Centralno mjesto svih recentnih i relevantnih informacija za zdravstvene radnike

 
 
Slika Glavni Urednik
eMed COVID-19 - Centralno mjesto svih recentnih i relevantnih informacija za zdravstvene radnike
napisao/la Glavni Urednik - Četvrtak, 9 Travanj 2020, 09:02
 
Adriano Friganović1,3,4,  Slađana Režić2,3,4

1Klinika za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, KBC Zagreb

2Odjel za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite, KBC Zagreb

3Zdravstveno veleučilište, Zagreb

4Hrvatska komora medicinskih sestara, E učenje portalKorona virus SARS-CoV-2 trenutno dramatično mijenja naše živote i više nema čovjeka kojemu trenutna epidemiološka situacija nije oblikovala život u nekom segmentu.

U vremenima krize, svi mi zdravstveni radnici, kao stupovi zdravstva, borimo se za boljitak cijele zajednice na sve moguće načine, a u današnjem svijetu nam na tom putu uvelike olakšava jednostavna i kontinuirana komunikacija i edukacija. Ono što je posebno važno jest da nam pravovremeno i brzo kolanje pravih informacija može pomoći da svedemo stanje konfuzije i izgubljenosti na najmanju moguću mjeru. 

Iznimno je važno da u ovom razdoblju dijelimo relevantne i točne informacije tako da one budu dostupne svima nama zdravstvenim radnicima. Hrvatska komora medicinskih sestara podržala je ovaj projekt sa željom da sve najnovije informacije o pandemiji budu dostupne svakoj medicinskoj sestri i tehničaru u Republici Hrvatskoj. 

Cilj ovog projekta je da se stvori mreža dobro informiranih liječnika, medicinskih sestara te svih zdravstvenih radnika - mreža znanja - zajednica ljudi koji svojim znanjem i ekspertizom doprinose da trenutnu epidemiološku situaciju prebrodimo sa što manjim negativnim posljedicama.

U nastojanju da ovaj volonterski projekt učine vrijednim i upućenim čitavom hrvatskom zdravstvenom sustavu, uspostavljena je suradnja s relevantnim institucijama i stručnim liječničkim društvima.

Stoga Vas pozivamo da se priključite novom centralnom mjestu za informiranje medicinskih sestara, liječnika i svih zdravstvenih radnika vezano uz novonastalu situaciju pandemije. Posjetite i registrirajte na linku -  covid19.emed.hr